Haftasonu Mayıs 01-02

Kampionen van Nederland Eredivise 2009-2010 FC Twente Enschede
önceki postta bahsetmiştik
Türk asıllı Deniz Naki ve St.Pauli taraftarı kutlama yaparken
G.Furth - St.Pauli : 1-4
37' C.Nöthe / 50' D.Naki, 66' M.Ebbers, 73' C.Takyi, 89' R.Hennings
   2.Bundesliga'nın son haftasına girerken St.Pauli Bundesliga'ya ligi 2. bitirerek direk çıkmayı garantiledi. 2002 yılında düşmüşlerdi Bundesliga'dan, çıkar çıkmaz düşmüşlerdi. Hemen sonraki sezon 1 lig daha düşerek bölgesel ligte bulmuşlardı.  Hamburg şehrininde de artık en az 2 derbi maçı olacak. Lige renk geldi, biraz kahverengi biraz "sol".
Liverpool - Chelsea : 0-2
33' D.Drogba, 54' F.Lampard
   Liverpool artık bitmiş, ölmüş ağlayanı yok. Başkanı çıkıyor ben Chelsea'liyim diyor, kusura bakmayın bu maça gelemiyecem, Liverpool para için Calsberg reklamını terketti(tabiki para önemli de Liverpool da biraz gelenekleri yaşatan bir kulüptür), bu maça muhtemelen(muhtemelen çünkü Çince mi Japoca mı artık her neyse, hiç te arştırasım yok) bankanın isminin yazdığı formalarlarla çıktılar, kahrolsun endüstriyel futbol. Başkanın çıkıp Chelsea'liyim demesi ne demek yahu. Bu kadar da geniş olunmaz. Gerrard aslında orta sahada oynamıyor artık ama yapacak bir şey yok oynadı, Drogba'ya asistini yaptı, belki de onları şampiyon yaptı. Maçtan sonra da son iç saha maçlarını oynamaları sebebiyle tribünleri dolaştılar hep beraber. Aklıma Jose Mourinho'nun Man. Utd. maçından sonra “Menajer ve oyuncuların, kendi sahalarında oynadıkları son maçta, bize karşı kaybetmeleri üzerine sahada şeref turu attıklarını gördüm. Böyle bir şeyi Portekiz’de yapmaya kalksanız, tepenize şişe yağdırırlar!” sözü aklıma geldi. Mourinho demişken Liverpool'un başına geçer de artık 20 yılı geçen şampiyonluk hasretine son verir. Ona olan sevgimiz belki de R.Madrid'in başına geçmesiyle bitebilir :). Chelsea taraftarları da biz şampiyon olalım yoksa ManU olusa 19 yapacak sizi geçecek tadında kartonlar hazırlamışlar, eksik olmasınlar.
   Artık Benitez gider, kulüp tez zamanda satılır. Yeni sahipler, yeni teknik ekip, yeni düzen, belki de eski Liverpool!
Blackpool - Bristol C. : 1-1
54' B.Ormerod / 16' N.Maynard
   Blackpool(70 puan) Swansea'nın(69 puan) da evinde Doncaster R.'la berabere kalmasıyla playoff'a kalmayı haketti. Halbuki iddaa oynarken onlara güvenmiştim maçı alırlar diyerekten. Ama güzel bir golle geriye düştüler. Beraberliği sağladıktan sonra bastırdılar ama Guiza gibi forvetler var. Her vurduğu kafa dışarı gitti. Maç sonuna doğru kulaklar radyoda, diğer maçta. Maçın bitimiyle herkes sahaya girdi, yani bildik görüntüler.
Sheffield W. - C. Palace : 2-2
43' L.Clarke, D.Purse / 24' A.Lee, 63' D.Ambrosse
   Asıl maç ligin altında oldu. Sheffield maçta öne geçemedi ve düştü elindeki şansı değerlendiremedi. Maç sonunda bildik görüntülerin biraz dışına çıkıldı. Görüntüler C.Palace tribününden.
21.Crystal Palace 46 mata 49 puan
22.Sheffield Wednesday 46 maçta 47 puan
Lazio taraftarının yenilen gollerden sonraki büyük üzüntüsü(!)
Lazio - Inter : 0-2
45' W.Samuel, 70' T.Motta
   Her şey derbi maçından sonra Totti'nin Lazio için düşeceksiniz işaretiyle başladı. Roma'nın geçen hafta liderliği kaybetmesinden sonra belki de kalan maçların için de İnter'in en zor maçıydı. Ama sadece kağıt üzerinde. Lazio taraftarı hafta içinde tesislere giderek futbolculara yenileceksiniz dedikten sonra maçta da İnter'i desteklediler. Roma'dan nefret edersin de bu kadar olmaz. Maçı anlatan en iyi cümle "Lazio taraftarı mutlu çünkü takımları yenik durumda". Bir daha böyle bir şey zor olur. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...