45 Yıl Sonra En Büyük İnter

2009-2010 Sezonu Şampiyon Ligi Şampiyonu Inter
22 mayıs 2010 21.45
Bayern Münih - İnter Milan : 0-2
35', 70' D.Milito 
   Mourinho'dan bahsetmeden önce Diego Alberto Milito demeli. İtalya kupası finalinde tek golü attı, ligin son maçında tek golü atıp şampiyon yaptı ve bu maçta da 2 gol atarak Şampiyon Ligi finalinde maçın adamı oldu. En kritik maçlarda takımını kurtardı. İnter'de yılın futbolcusu diyebiliriz.
    Maçta İnter topu yine rakibine verdi bekledi. Bulduğu boşluklarda da golleri bulup maçı kazandılar. B.münih nerdeyse İnter'in 2 katı topla oynamış %66-%34. B.Münih'te Hamit'in solda oynaması kaleye gitmeye çok katkısı olmadı. Buna rağmen maçta tek gol atabilecek futbolcu Robben ve Hamit'ti. Geçmenin çok zor olduğu İnter savunmasını ancak onların uzaktan şutları aşabiliridiniz. İkinci yarının 20. saniyesinde Hamit'in pasına -hangi futbolcu hatırlamıyorum- düzgün vurabilse maç 1-1 olabilirdi. Hamit çıktıktan sonra zaten artık Münih pek bir şey üretemedi 2. golü de yedi. Defansın özellikle Van Buyten'in tank kadar yavaş oluşu ve dönemesi yüzünden.
    1964-1965 sezonunda ligte ve şampiyon kulüpler kupasında şampiyonluk yaşatıp İtalya kupasını finalde kaybetmişlerdi. bu sefer 3 kupayı birden müzelerine götürdüler. 5 yıldır ligte şampiyon oluyorlar tek hedefleri avrupada başarıydı Mourinho ile birlikte onu da başardılar. Bu kupa İtalya futbolu için de çok önemli. eğer bu maçı kaybetselerdi UEFA ülke sıralamasında Almanya'nın arkasına düşüp 4. sıraya gerileyeceklerdi. 0.131 gibi küçük bir puan farkıyla önde bitirmeyi başardılar ve hala şampiyonlar ligi'ne 4 takımla gitmeye devam edecekler. Daha doğrusu şimdilik çünkü seneye Almanya 05/06 sezonun puanları atıldığında 5 puan önde başlayacak. Yani İtalya'nın tüm takımlarıyla başarılı olması gerekiyor. Ama bu çok zor gözüküyor artık Almanya ligi stadlarıyla, seyircisiyle, yayın kaletiseyle ve futbolda yaşadığı başarılarla Avrupa'nın en büyük 3. ligi yolunda emin adımlar atıyor.
   Bir sonraki postta bomba fotoğrafla buluşmak üzere.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...