5 Mayıs Gecesi, Hasat zamanı

18 Yıl Sonra, Olympique de Marseille Champion!
   18 yıl beklediler son şampiyonluğun üstüne. Didier Deschamps takımdaydı 1992'de şampiyon oldukların ve şimdi onun teknik direktörlüğünde yeniden bu sevinç yaşanıyor. Vieux-Port'ta taraftar toplanmış, sabaha kadar ellerinde şaraplarla kutladılar şampiyonluğu.
Tottenham Şampiyonlar Ligi'nde 
Manchester City - Tottenham H. : 0-1
82' P.Crouch
   2005'te ilk 4'te İngiltere'nin Big Four'u bir arada değildi. Everton bozmuştu ama 5. olan Liverpool için Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı için ek kontejan açılmıştı. Daha önce ise 2003'te Newcastle 3. oluyor ve dışarıda kalan yine Liverpool. Bu sene de dışarıda kalan aynı. Tottenham City'i deplasmanda geçerek Şampiyonlar Ligi'ni garantiledi. Harry Redknapp yönetiminde bazı sakatlıklara rağmen çok başarılı bir sezon geçirdiler. M.City'i ise United'ı sevmediğim için sempati duyarım ama çok para harcayarak başarısız olmaları hoşuma gidiyor. Muhtemelen yaza çok daha fazla para dökecekler. Seneye de yaşanacak muhtemel bir başarısızlıkta belki biraz olsun uslanırlar, Abramoviç gibi...Tek üzüldüğüm nokta Tevez'i ve o güzel formayı devler liginde izleyemeyecek olmak.
İtalya Kupası İnter'in, 1/3
Internazionale - AS Roma : 1-0
40' D.Milito / 88' F.Totti (kırmızı kart) 
   Totti'nin başlattığı olaylarla öyle yerlere geldi ki bu maç ta çok gergin başladı, devam etti, bitti. Roma-Lazio derbisinden sonra yaptığı "düşeceksiniz" manası taşıyan parmak hareketi İnter için belkide puan kaybede bileceği tek maç olan Lazio deplasmanın çok kolay hale getirdi. Maçtan önce tesislere gidilip bu maçı vereceksiniz tehditleri, tüm stadın İnter'i desteklemesi gibi sonuçlar doğurdu. Kupa finalinden önce de başkanların karşılıklı atışmaları. Maçın yine Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanması da ilginçti. Roma evinde sayılırdı. Yine ilginçtir ki bütün olaylı maçlar da burda oynandı; Lazio-Roma, Lazio-İnter, Roma-İnter. Maçın sonlarında Totti'nin Boratelli'ye attığı tekmeyi insan olan yapmaz. Nasıl bir hırsla vurdu, dişlerini sıka sıka. En az dört maç ceza alır, 2 hafta kalmışken sezonu kapatır. Şikayetçi gibi görülmeyelim böyle maçları severim, maçtan sonra Mallorca-R.Madrid maçını izleyemedim sanki seyircisiz gibiydi.
Sanki Tenis maçı, Tie-Break'i yok mu?

Motherwell - Hibernian : 6-6
16', 67' G.Coke, 39', 76' J.Sutton, 72' T.Hateley, 90' L.Jutkiewicz / 11', 20', 36' C.Nish, 28' D.Rioedan, 56', 65' A.Sokes
   İskoçya ligi'nde öyle bir maç oynanmış ki her lige lazım. İnter-Roma maçını izlerken altta gol oldukça skor gözükürdu ve nerdeyse hep aynı maç. 2-6 dan 6-6ya geldi maç. Avrupa kupalarına katılma mücadelesinde Motherwell yerini korumuş oldu. Skor 2-6 iken stadı terkeden taraftarlar heralde pişman olmuşlardır. Takımlarına güvenen, güvenmese de hep yanında olanlar karlı çıktı. 5-6'yken bir de penaltı kaçmış o gol olsa belkide galip geleceklerdi.    
Lucescu'nun Donetsk'le 9. Kupası 
Shaktar Donetks - Dynamo Kiev : 1-0
15' Ilsinho
   6 yılda 4 lig şampiyonluğu, 2 Ukrayna Kupası, 2 Ukrayna Süper Kupası ve 2009'da Uefa Kupası. Kariyerinde çalıştığı bütün ülkelerde kupa kazanmış bir isim, Mircea Lucescu. Büyük bir ligte, büyük bir takımla belki de koleksiyonunda eksik olan Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanır. İnter'le 10 yıl önce bir macerası olmuş ama şimdiki tecrübesiyle nasıl bir performans göstereceğeni merak ediyorum. Tabi Shaktar'da fotoğrafta da görüldüğü gibi el üstünde tutuluyor ama daha fazla ne yapabilir ki? ŞL'de belki bir çeyrek final, neden olmasın?

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...