Roland Garros 2010

Francesca Schiavone ve Samantha Stosur
   Francesca Schiavone Samantha Stosur'u ilk set 6-4 ikinci set 7-6 yenerek şampiyon oldu. Maçın özellikle tiebreak setini çok iyi oynadı Schiavone. Zaten o oyunu 7-2 kazanarakta şampiyon oldu. Bu şampiyonlukla Schiavone Roland Garros'ta şampiyonluk yaşayan en yaşlı(30 yaşında) 2. kişi oldu. Bir daha muhtamelen Grand Slam şampiyonluğu yaşayamayacak ve son şansını iyi değerlendirdi. Stosur ise geçen sene yarı final oynamıştı. Bu sene de finale çıktı ama kazanamadı. Onun da önünde çok fazla şansı kalmadı artık. Belki de seneye o olur. Finale gelene kadar 22 numaralı seri başı J.Henin'i 4. turda, 1 numaralı seri başı S.Williams'ı çeyrek finalde, 4 numaralı seri başı J.Jankovic'i de yarı finalde eledi. Maçtan önce daha öne çıkıyordu ama final maçının atmosferini kaldıramadı sanki. 
Robin Soderling ve Rafael Nadal
    Robin Soderling geçen sene Nadal'ı elimiş finalde Federer'e yenilerek 2. olmuştu. Bu sene de Federer'i eleyip finalde Nadal'a kaybederek 2. oldu. Heralde şampiyon olması için Nadal ve R.Federer'den birinin önceden başka biri tarafından elenmesi gerekiyor. Galiba bir kere galibiyet hakkı var.
   Nadal ise turnuva boyunca hiç set vermeden şampiyon oldu. Final maçını da 6-4, 6-2, 6-4'lük setlerle 3-0 kazandı. Bu Roland Garros'taki 5. şampiyonluğu oldu ve 2 kere daha kazanacak gücü de var. O zaman Roland Garros'un gelmiş geçmiş en büyük tenisçisi olacaktır. Maça dönersek ilk set gayet güzel ve zevkliydi. Ama daha sonra Soderling oyundan düştü. Yine de finale yakışır bir mücadele oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...